Kisgyerekek mentették meg a cukorbeteg Benjámin életét Mosonmagyaróváron. Kitüntetik őket


A 12 éves Agócs Benjámin hétfőn játék közben rosszul lett egy mosonmagyaróvári játszótéren, perceken múlhatott az élete. Barátai nem estek pánikba, hanem azonnal segítségére siettek: volt, aki csokiért rohant, más vízzel itatta. Azt viszont nem értették, hogy miért nem segítettek a közelben lévő felnőttek - számolt be az esetről az RTL Híradó.

"Igazából egy-két percen múlt az életem" - kezdte elcsukló hangon az az Agócs Benjamin, aki egyéves kora óta tartó cukorbetegsége miatt hétfőn játék közben lett rosszul a mosonmagyaróvári játszótéren. Benjamin hozzátette, csak a barátai gyors közbelépésének köszönheti azt, hogy még életben van.

A fiatalok ugyanis néhány percen belül a segítségére siettek: volt, aki vizet adott neki, más csokiért rohant, míg egyikük Benjamin édesanyját értesítette arról, hogy fiának rohama van.

"Ők elmentek csokiért, én addig megmértem a cukrát, és vittem neki vizet is, hogy nehogy elájuljon" - mesélte a kiskamaszokból álló mentőcsapatot irányító Eszter, aki ugyancsak cukorbeteg volt korábban, ezért tudta azt is, hogyan kell kezelni a vércukorszint-mérőt.

A szülők elmondták, büszkék arra, hogy gyermekeik a felnőtteket megszégyenítő módon siettek barátjuk segítségére. A gyermekek ugyanis nem értették, a játszótér közelében tartózkodó emberek miért nem mentek oda segíteni nekik.

A teljes adást itt nézheti meg:

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Ajánlott bejegyzések

Címkék

bulvar (21) celeb (16) erdekes (4) ételek (8) ezoteria (4) friss (38) időjárás (3) megható (6) recept (8) tragikus (15)