Üzemeltető: Blogger.
Tag: ,

Nyugdíjhoz meg fiatal, de dolgozni nem veszik fel a 61 éves Évát, 22 ezer forintból él


Egy 61 éves egri nő hat éve próbál munkát találni, ám mindhiába.

Horváth Éva idegenforgalmi végzettséget szerzett, majd 24 évig dolgozott tárlatvezetőként egy egri múzeumban, jelenleg azonban munkanélküli. Nyugdíjba még nem mehet, de arra sincs esélye, hogy munkát kapjon a lakóhelyén. Ebben a hónapban kapott utoljára segélyt – 22 800 forintot –, de januártól már erre a segítségre sem számíthat.


Éva nincs egyedül a problémájával az országban, nagyon sok ember él hasonló helyzetben. Már nem fiatal és olyan helyen él, ahol a közelben alig van munkalehetőség, messzebbre utazni pedig tömegközlekedéssel bonyolult és drága. Busz csak Egerbe jár sűrűn, de oda is legalább egy óra az út. Más városokba csak több átszállással lehet eljutni.

Bár önéletrajzát folyamatosan elküldi távolabbi cégekhez, ám azok nemhogy nem alkalmazzák, de még csak nem is reagálnak a jelentkezéseire.

Kiközvetített egy munkaügyi központ Egerbe egy szállodába recepciós munkakörbe, és azt mondta a tulaj, hogy minek küldték magát ide? Mert neki nem egy 60 éves nőre van szüksége.

Az RTL Házon kívül című műsorának mesélt a helyzetéről, illetve arról, milyen ötletei vannak még megoldásként.

About Anonymous

Hi, My Name is Hafeez. I am a webdesigner, blogspot developer and UI designer. I am a certified Themeforest top contributor and popular at JavaScript engineers. We have a team of professinal programmers, developers work together and make unique blogger templates.

 

Ajánlott bejegyzések